Wij reiken steeds een helpende hand naar de Nepalese kinderen die studeren aan het St. Xaviers English Academy.

Er zijn kinderen op deze school waarvan de familie te arm is om het onderwijs voor hun kinderen te betalen. Aangezien wij ons als VZW ten volle willen inzetten voor de optimale ontwikkeling van allen en dus ook deze kinderen, kunnen wij dit natuurlijk niet zomaar laten gebeuren en daarom zijn we steeds op zoek naar peetouders om ook deze armste kinderen de beste kansen op degelijk onderwijs en zo ook een betere toekomst te bieden. Voor slechts € 150 per jaar kan jouw petekind haar/zijn opleiding voltooien en zo haar/zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Als ook jij een verschil wilt maken in het leven van een kind op deze school, mag je steeds het aanvraagformulier uiterst links op deze pagina invullen. Wij nemen daarna contact met je op.

Wie jouw petekind wordt, dat bepaal je zelf. Uit de foto's van de kinderen onder dit artikel maak jij je keuze. Wij vragen je om bij je keuze twee mogelijke peetkinderen door te geven, dit in de volgorde van jouw voorkeur. Indien je niet kan kiezen, dan kiezen wij voor jou het kind dat op dit moment het meeste hulp nodig heeft. Heb je jouw beide mogelijke peetkinderen gekozen, klik dan op "aanvraagformulier" en bezorg ons alle gegevens.

Nu, € 150 is niet  niks, dat weten wij ook. Wanneer je echter weet wat wij daar allemaal mee kunnen realiseren, is het een peulschil. Van die € 150 gaat er € 140 effectief naar jouw petekind. Van dat geld gaat jouw petekind naar school en worden tevens de medische kosten van alle leerlingen van de school betaald. De overige € 10 worden gebruikt om het voor ons werkbaar te houden, denk hierbij aan de website voor kenbaarheid, drukkosten, materiaal, peetouderbijeenkomsten, ...

Natuurlijk staat het je vrij om meer te storten dan het jaarlijkse schoolbedrag voor jouw petekind. Het resterende bedrag zal dan, geheel naar jouw wens, geschonken worden aan jouw petekind en zijn/haar gezin of gebruikt worden om de lopende projecten in de school te financieren, om de schoolbus rijdende te houden, om het onderhoud aan de school mee te bekostigen, ...

Om te laten zien dat jouw centen goed terecht komen, krijg je als peetouder de kans om elk jaar jouw petekind te bezoeken tijdens onze jaarlijkse inleefreis, waar we St. Xaviers English Academy bezoeken en waar je tevens wordt ondergedompeld in de cultuur van Nepal. De inleefreis duurt ongeveer 12 dagen en wordt door elke deelnemer zelf bekostigd. We overnachten in een degelijk hotel dat voorzien is van alle comfort zoals wij naar Europese normen gewoon zijn. De ervaringen van overdag zijn overweldigend genoeg zodat het hotel als rustplek zeer welkom is.

Als de familie akkoord gaat, mag je jouw petekind ook thuis bezoeken. Je mag echter nooit zonder begeleiding van één van onze medewerkers jouw peetkind bezoeken, dit om de privacy en de veiligheid van elk van onze petekinderen en hun gezin te waarborgen. Bij het overtreden van deze regel wordt het peetouderschap onmiddellijk afgenomen.

 

 

Anishka Gurung

Sushmin Paudel

Nabin Shrestha

Sagar Phagami

 Roman Niroula

 Sashank Basnet

Ranjita Luitel

Evanjelina Tamang

Anurag Tamang

Prince Nagarkoti

Pratik Bhandari

Jenisha Tamang

Diyanshu Shrestha

 

 

Aanvraagformulier
Bestanden toevoegen