Ieder jaar bekijkt VZW Helpende Handen voor Nepal wat dringend dient aangepakt te worden om de school en de petekinderen van het St. Xaviers English Academy te helpen en maakt hier nieuwe projecten rond. Zo kreeg de school een eigen videoroom waar men digitaal lessen kan volgen. Ook werd er voor één van onze petekinderen voor een bril gezorgd.

We blijven verder strijden om de school er zo goed mogelijk te laten uitzien en de veiligheid van de leerlingen te garanderen. Hierbij is steeds alle steun welkom, dus als je je geroepen voelt om mee te helpen mag je bij onderstaande lopende projecten steeds een project uitkiezen om te steunen. Wat je hiervoor moet doen is heel simpel: je stort het bedrag dat je wilt doneren op onze rekening met als mededeling het uitgekozen project. Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar en ontvangen hiervoor een attest.


  

De lokalen van het St. Xaviers English College zijn heel erg donker waardoor de kinderen minder goed kunnen opletten. We willen daarom de klaslokalen schilderen in een fris kleurtje zodat het weinige licht dat binnen valt toch optimaal rendeert.

Omdat de kleuters van het St. Xaviers English College ook willen spelen en plezier maken, gaan we investeren in buitenspeeltuigen. We denken hierbij aan een schommel, een klimrek en een schuifaf die voldoen aan de veiligheidsregels. 

Een goede hygiëne is cruciaal voor de schoolkinderen. Daarom willen we investeren in een nieuwe schoolkeuken. De schoolkeuken bestaat nu uit één wastafel en ze bewerken het eten in potten op de grond wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor de gezondheid.